Potrzebujesz ok. 3 min. aby przeczytać ten wpis

W jakie urządzenia wyposażyć firmę cateringową?

Inne
Marta Marek
W jakie urządzenia wyposażyć firmę cateringową?

Artykuł sponsorowany

Planujesz założyć firmę cateringową lub prowadzić kuchnię bufetową? Sprawdź, jakie urządzenia warto zamówić, aby usprawnić przygotowywanie i podgrzewanie posiłków. 

Profesjonalne urządzenia i naczynia do serwowania potraw zwiększają jakość świadczonych usług cateringowych. Dzięki wyposażeniu zaprojektowanemu z myślą o przygotowywaniu i dostarczaniu gotowej żywności możliwe jest szybsze wydawanie potraw, a także dłuższe podtrzymanie wysokiej temperatury posiłków poza lokalem, co świetnie sprawdza się w przypadku imprez, które odbywają się na świeżym powietrzu lub w budynku, w którym nie ma możliwości podgrzania posiłków.

Profesjonalny sprzęt kuchenny

Aby móc serwować różnorodne dania, warto zainwestować w wielofunkcyjny piec konwekcyjny, który umożliwia przygotowanie potraw pieczonych, a także przy wykorzystaniu innych metod obróbki. W gastronomii jednym z priorytetów jest obsłużenie dużej ilości klientów w krótkim czasie, co jest możliwe dzięki przygotowywaniu posiłków z wykorzystaniem kilkukomorowych pieców konwekcyjnych, które pozwalają na równomierną obróbkę termiczną żywności. 

Termosy cateringowe

Trzymające ciepło pojemniki i termosy cateringowe zabezpieczają jedzenie przed rozlaniem oraz szybką utratą właściwej temperatury. Przy prowadzeniu firmy cateringowej należy zadbać o to, żeby potrawy zachowały wszystkie swoje walory, a także estetyczny wygląd podczas transportu. Wiele termosów cateringowych jest wykonana ze stali nierdzewnej, która świetnie zachowuje właściwości gorących lub zimnych potraw. Wybierając pojemniki termoizolacyjne warto zadbać o to, aby były lekkie, odporne na uszkodzenia oraz łatwe do czyszczenia, a najlepiej odpowiednie do wkładania do zmywarki. Bardzo przydatne w utrzymaniu właściwej temperatury gotowych dań i potraw są również profesjonalne podgrzewacze gastronomiczne.

Akcesoria barmańskie

Przy organizacji cateringu na różne imprezy warto zaopatrzyć się w naczynia i akcesoria barmańskie umożliwiające przygotowanie koktajli, napojów orzeźwiających czy zimnych drinków. Świetnie sprawdzi się także syfon do wody gazowanej, za pomocą którego można serwować pyszną, orzeźwiającą wodę sodową czy gazowane, owocowe napoje smakowe. Syfony szybko i bezproblemowo zmieniają zwykłą wodę w wodę gazowaną, co pozwala także na oszczędności w dłuższej perspektywie, jeśli zastąpić nimi gazowane wody butelkowane.

Eleganckie naczynia do serwowania potraw

Nie należy zapomnieć także o odpowiedniej oprawie potraw w formie m.in. eleganckich talerzy, kieliszków czy sztućców. Warto zainwestować w piękne i uniwersalne serwisy zastawy stołowej, które sprawdzą się na wiele różnych okazji. Ładne pucharki do deserów czy kryształowe szklanki nie będą dużym wydatkiem, jeśli zamówisz je w ilości hurtowej, a sprawią, że forma podania deserów stanie się bardziej efektowna i łatwiej zapadnie gościom w pamięć.

Zdjęcie główne: pexels.com/Rene Asmussen

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Rekomendowane
Łóżko i materac – jak dobrze wybrać?
Łóżko i materac – jak dobrze wybrać?
Dobierz rozmiar łóżka i rodzaj materaca idealnie do swoich potrzeb i ciesz się zdrowym snem!
Ostatnie wpisy